Close

Odpověď na: Hydroponický skleník

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Hydroponický skleník Odpověď na: Hydroponický skleník

#10038
BlindP
Účastník

magic: gsm nepoužívám, nepotřebuji to, je to drahý. Ohledně wifi – https://www.arduino.cc/en/Guide/ArduinoWiFiShield .
bluetooth – https://create.arduino.cc/projecthub/user206876468/arduino-bluetooth-basic-tutorial-d8b737 . Ještě je možnost použití arduino+rpi, připojení přes usb a na rpičku číst/zapisovat data pomocí python skriptu do databáze. Máš potom volný ruce, jde udělat hezký rozhraní pomocí webserveru+php nebo prostředí processing. Ještě jsem zapomněl na arduino yun – https://www.youtube.com/watch?v=ivQ1HBOPDhM .
Jinak ohledně mého systému je to tak, že nemám možnost postavit skleník, vše se odehrává na balkoně a na to stačí spínací hodiny do zásuvky 🙂 Ale kdybych stavěl něco komplexního na arduinu tak web servery, wifi bych řešil až jako poslední. K logování bohatě postačí sd karta.

mamterada: no nečekej že ti to někdo napíše za víkend a jen tak předá. 🙂 Kdyby šlo o větrání podle teploty, spínání čerpadel prosím, ale ty chceš něco trošku složitějšího. 🙂 Ono se nám tady poslední dobou rozmohl takový nešvar… 🙂 (a to neber vůbec osobně), lidi si nakoupí na ebay komponenty a pak chtějí aby jim to někdo rozchodil. O tom by imho arduino být nemělo, je to především o bastlení, zkoušení a poučení se z vlastních chyb. Prostě arduino mě zajímá, tak si pořídím startkit začnu od základů a postupně přejdu ke složitějším věcem. Kolik si říct za takový projekt? 30-50tis? Ale jsem rád, že se tu objevil takový projekt (a že nejde o pěstování konopí), hydroponie je zajímavá a efektivní metoda.
BP