Close

Odpověď na: Ovládání teplovzdušného vytápění

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Ovládání teplovzdušného vytápění Odpověď na: Ovládání teplovzdušného vytápění

#10257
posjirka
Účastník

vojtechu ty zkratky nejsou moc dobre. 1w a uC bych taky lustil ? prosim zkuste se drzet zazite terminologie 1-wire pripadne one-wire a uprocesor. spis to pisu pro cady budouci kdy pak lidi toto forum budou potrebovat pro svoje reseni a budou se blbe orientovat.
jinak k prohektu. zvolil bych spis reseni komunikace pres rs485 nebo pres wifi. souhlasim s dislokovanou jednotkou pro kazdou mistnost.
kszdopadne bude treba silove napajeni pocitam ze tak 5v/1 A minimalne. lepsi by bylo 12V a kazda stanice by mela vlastni spinany zdroj. urcite bude nekdy treba vyssi napeti. ohledne attiny: zjistil jsem ze nez pouzivat omezene attiny tak za podobne penize se da koupit v arduino mini. ted jsem pouzil c twplomeru taky attiby jen kvuli mistu v krabici.
1-wire: i arduino muze byt jako 1-wire slave zarizeni. jsou na to knihovny. pri delsich vzdalenostech bude klesat pull up odpor az na 1k a nejsem si jisty spolehlivosti