Close

Odpověď na: aktualizování firmwaru přes uart

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino aktualizování firmwaru přes uart Odpověď na: aktualizování firmwaru přes uart

#11205
Vojtěch Vosáhlo
Účastník

Tak bylo tam hned několik problémů. Zaprvé problém s konverzí toho ascii na hex a pak i se samotným zápisem v poli + pár smyček atd.
Nebudu vysvětlovat vše co jsem změnil ale jen to co potřebujete vědět. Nejdůležitější je asi konverze kterou jste prováděl, v poli jste měl sice zapsané byty tak jak by měly být ale pak jste posílal prakticky jen polovinu. Příklad:
Měl jste v poli byte 0x0C který by měl být v tomto tvaru odeslán do arduina ale vy jste ho posílal jako 2 byty, 0x00 a 0x0C, takhle tomu bylo u každého z nich.

Upravil jsem tedy kód tak, aby jste do pole mohl zapsat jednu stránku, tzn 128B, ve vašem případě !!!256!!! charakterů, 256 kvůli tomu že jeden byte je reprezentován dvěma charaktery. Pokud budete tedy kopírovat data z intel hex souboru, odpovídá 256 charakterů přesně 8mi řádkům (pokud se odstraní :10 0000 00 ze začátků a poslední hex číslo což je checksum).

Opět dávám odkaz na pastebin, ten kód co tam je je PLNĚ funkční a uploadne na arduino program který bliká led na pinu 13 jednou za 100ms. Zkuste si sám jestli vám poběží.

Hezký zbytek dne.