Close

Odpověď na: Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64 Odpověď na: Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64

#11468
lil_bow_wuw
Účastník

zdravím.
1/ Je to program na zkoušení elektromagnetických cívek kdy se musí každí cívka zkontrolovat 30.000 cykly. Každý cyklus musí mít 1200 milisekund sepnutí a 800 milisekund rozepnuti a v rozepnutí se musí kotva cívky vrátit zpět.
2/ Měl jsem tentýž program zobrazován přes ethernet shield a koukal jsem na to přes webové rozhraní. To ale nebylo ideální protože se muselo tahat moc kabelu k zařízení. Nakonec jsem chtěl udělat krabičku s displejem kde budou zobrazeny všechny hodnoty stejně jak v seriovém monitoru. Jsem v tomto úplně začáteční a nemám ani páru o programování (jsem čistokrevný strojař bez elektro vzdělání :-))
3/ Musí to být v loopu celý ten program?? Když je to totiž v setupu tak se celý program udělá 30.000 a „zastaví se“. Když je to v loopu tak dojede na hodnotu 30.000 a opakuje se což nechci.
4/ Zkoušel jsi ten program nahrát do arduina? On takhle úplně v pohodě běží a díky pinu 2 a 3 indikuje sepnutí cívky, respektive mechanické přitáhnutí kotvy cívky.
5/ mělo by to na tom displeji vypadat stejně jak na tom seriovem monitoru. Vždy po jenom cyklu cívky A a B obnova displeje a znova dokola 30.000 krát a na konci celé to vyhodnocení a už neobnovovat displej a zastavit se.

Asi to píšu jak nějaký tupec co??? 😀