Close

Odpověď na: řízení ohřevu bazénu

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino řízení ohřevu bazénu Odpověď na: řízení ohřevu bazénu

#12021
macicek86
Účastník

Díky za podporu :).

Funguje! Od tvého postu jsem program několikrát přepracoval, doplnil cidlo DHT.
Po prvnim spusteni jsem se setkal s problémem : po zapnutí relé se arduino „kouslo“ zjistil sem že problém byl v napájení jelikož jsem projekt napájel přes usb vstup arduina a po sepnutí relé pravděpodobně nemělo dost proudu pro chod procesoru, tento problém byl vyřešen připojením napájení přímo na pin 5V. i přez to občas arduino vytuhlo a na displeji se zobrazily pouze obdelniky, myslel sem že tento problém vyřeší Watchdog, nicméně se zdá že na mém chinaduinu watchdog nepracuje správně a nedochází k restartu. Bohužel se mi nedaří naflashovat optiboot, vzdy skonci chybou „device signature 0xffffff“ přip. 0x000000 :(. nicmene ted pro zmenu bezi uz dva dny bez problemu.
Nesehnal jsem na rychlo v našich končinách univerzélní DPS, takže projekt skončil jako „Vrabčí hnízdo“ je to nevzhledné ale funkční.
Zvažoval sem implementovat jěstě webserver pro přśtup k informacím o teplotách prostřednictvím ESP8226, nicméně se mi zatím nepodařilo nalézt pro mne dostatečné podklady pro tuto aplikaci. mám k dispozici ESP8226 V7, vím že by tento modul zvládl obshluhovat celou aplikaci sám ale tomuto řešní by jsem se rád vyhnul.

k funkci programu:

V připadě že je teplota v bazénu (čidlo umístěno ve skimmeru) o něco menší než než teplota na panelu zapne se čerpadlo (kartušová filtrace – zvolena kuli tomu aby se nedostavali nečistoty do panelu) ohřevu.
Toto čeprpadlo se vypne když teplota na panelu klesne pod určitou uroveň.

kažďou hodinu vždy v půl se na pět minut rozběhne velka piskova filtrace, je to kuli tomu že kartušovka nesebrala napadane nečistoty z hladiny. čerpadlo ohřevu je blokováno během chodu piskove filtrace.

piskova filtrace se pote taky spoušti v nastavenou dobu, v připadě použití „=“ bylo však nutné konec cyklu filtrace posunout o jednu hodinu, jinak by běžela o hodinu dele.

Čerpadla jsou propojena pomocí T-kusů u skimmeru a u zpětné trysky přez zpětné klapky. Zpětné klapky jsou důležité jinak by jedna filtrace vytahovala vodu z druhé. Musel jsem však upravit zpětnou klapku kartušove filtrace ustřiženim kousku pružiny jelikož kartusovka nepremohla panel a ještě zpětnou klapku.
Když jsem zpětnou klapku od kartušovky vyřadil, po zapnuti velke filtrace se panel skutečně ochlazoval obracene.

Doufám že povidání dava smysl… :).
Uvital bych jakoukoliv radu ohledne doplneni web serweru…
Diky.