Close

Odpověď na: řízení ohřevu bazénu

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino řízení ohřevu bazénu Odpověď na: řízení ohřevu bazénu

#12022
posjirka
Účastník

add optiboot: to vypadá na chybu programátoru. Předpokládám, že to flashuješ přes nějáký programátor a né přes USB samotného flashovaného arduina. TO by nešlo a musíš použít ISP programátor, nebo druhé arduino v této roli.

add Watchdog: tady není moc věcí co by nemělo fungovat. Maximálně ten delay na konci o 3s. Když k tomu připočteš čas na načtení teplot z čidel (2×0,75 s) tak seš na 5s a do 8 je ještě daleko,… takže by to neměl být problém. To zatuhnutí ti může udělat i LCD display. nevěřil bych tomu, kdyby nám to na medometu takto nezatuhlo taky. 2 hodiny jsem si hráli s programem, vypnuli, za hodinu zapnuli a přesně jak píšeš. čtvrečky a procesor tuhý. Tak jsem zkoušeli změřit napětí, komunikace s PC nulová, napětí v pořádku 🙂 až jsem se dostal na krystal, tak s broukal na nějákých 5 kHz místo 16MHz, tak jsem jeje vymenili, po hodině zas zátuh, až jsem se nas.. vytáhnul LCd a začla znovu uživovoat. No a byl to LCD. Nevím jak ale n 2 arduinech jeden a na 3 ne. Prstě zátuh. Nikde kapka cinu, žádný zkrat, napěťové úrovně signálu v pohodě a za 2 hod. zátuh. Dali jsem nový LCD a už to šlape.

ad Webserver: záleží co od něj čekáš. chceš webserver pro vlastní potřebu uvnitř domu, nebo to chceš monitorovat případě ovládat z venku (práce, druhý konec světa, .. 🙂 )
Pokud jen doma je to v pohodě. Taky jsem tento víkend nad tím ztrávil pár hodin, rozchodil jsem ESP8266 v01. celkem mi pomohlo toto:
https://www.arduinotech.cz/inpage/jak-na-iot-dil-ii-web-na-javascriptu-s-esp8266/

pak jsem to zkoušel dát na thingspeak pomocí tohoto návodu:
http://navody.arduino-shop.cz/navody-k-produktum/esp8266-a-thingspeak.html

aktivoval jsem 1 kanál, nahrál data, pak jsem to chtěl poupravit a nepájivé pole mi při manipulaci opustil drát GND a po zapojení jsem si odpálil ESP- Tak jsem objednal NODEMCU a uvidíme.