Close

Odpověď na: Klon? ano ne

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Klon? ano ne Odpověď na: Klon? ano ne

posjirka
Účastník

ještě je obrovská otázka : kolik toho budeš během používání upravovat/nastavovat.
Mám na mysli tlačítka a nějáké menu. Pokud chceš udělat jednoobrazovkový přehled, kde budou pouze zobrazené informace … pak UNO by mělo stačit. nejhorší jsou takový věci jako nastavení a procházení položek. To pak zabírá zbytečně paměť a místo.

VE výsledku MEGA je universální řešení, UNO je super pro začátek a za pár korun.

Jinak ptal ses proč jsem doporučoval to UNO z ebaye. Protože bylo hezky pospáno co obsahuje. Popis produktu Arduino compatibility je nic neříkající. Jestli ses na to trochu díval tak Arduino je složenina 3 koponent:
1. zdroj
2. převodník USB/UART
3. mikroprocesor ATMEL …

Právě v tom převodníku je občas problém. převodník muže být buď další Atmel Atmerga (16U2, 8U2, …) a je to v pohodě. Občas se používá CP120x ten je taky v pohodě co se týká připojení k PC ale je extrémně citlivý na statickou elektřinu a někdy nemá vyvedený auto reset před nahráním programu. CH340g je teď v poslední době nejčastěji používaný na činských klonech. Mám jej taky, ale musíš si nejdřín najít a instalovat knihovnu a pak doufat 🙂 . Ještě se používal něco xx232 ale od něj se postupně ustupje.

Ke konci … ta dlouhá prodleva mezi odesílání zprávy je u všech. Mě to dokonce někdy spadne na gateway time out.