Close

Odpověď na: Měření průběhu nabíjení mobilu (nakopnutí do začátku)

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Měření průběhu nabíjení mobilu (nakopnutí do začátku) Odpověď na: Měření průběhu nabíjení mobilu (nakopnutí do začátku)

posjirka
Účastník

to ARDUXPP: co třeba toto: https://cs.wikibooks.org/wiki/Praktick%C3%A1_elektronika
to Aleš: fakt nevím. Doma je ještě nemám a plánoval jsem takovou zhýralost, že bych je použil jako záložní zdroj pro RTC. takový ty hračky jako vozítko s vibračním motorem, nemá v realitě žádné praktické použití. jinak jsem viděl v A-radiu použití místo baterie v multimetru, na internetu bylo použití jako zdroj pro mobily. No nevím powerbanka mě přijde lepší

Když nevím co se starším chlebem tak dám do googlu „starší chleba recepty“ … možná zkusit něco podobného 🙂

dělám si legraci,ale opravdu nevím. Když jsem přemýšlel nad náhradou baterie tak buď by to vyžadovalo trvalé nabijení (připojení ke zdroji až do chvíle potřeby) kde jsou jakékoliv úspory = 0, nebo mi nevyhovovala vybíjecí charakteristika. Navíc 2,7V , ve výjmečných případech 5V nebo 12V není žádná výhra vzhledem k ceně a nutnosti chránit tto kondenzátory před přepětím. Ceny rostou a samovybijení taky nepředurčuje toto řešení jako nějáký záložní zdroj. Tak mě napadá UPS … . Vnuknul jsi mi nápad, ale vzhledem k mému pracovnímu vytížení mě to za chvilku přejde 🙂