Odpověď na: Bargraf
Úvodní stránka › Fórum › Vaše projekty › Arduino › Bargraf › Odpověď na: Bargraf
to jerry:
měníš zadání … jendou pracuješ s polem, pak chceš přímo řešit piny, je to trochu zmatek. Mám k tomu pár připomínek:
– používat pole jako zadání použitých pinů je velmi vhodné, pokud nepoužíváš čistou řadu čisel, ael třeba některé vynechávaš, nebo jsou na přeskáčku.
– určitě pro vkládání kúodu používej CODE jinak jak píše BlindP budou v tom zmatky. Bohužel je fórum nastaveno trochu neš´tastně a nejde třeba vkládát kod přímo z Arduino IDE „copy for forum“,
– doporučuju používat verzování jednotlivých programů a stejně tak i nauč se popisovat jednotlivé části. Teď ti to možná příjde jako ztráta času. Až budeš mít delší kod a budeš se čas od času k němu vracet budou ti ty komentáře scházet.
– já jsem se vceku brzy naučil používat odsazení vnořených procesů (for(…){}) i když tady to bude určitě z důvodu nepoužití CODE ale hlavně když uzavíráš složené závorky tak je uzavírej né na konci řádku, ale na další řádku ve vzdálenosti od okraje kde je počátek funkce od této závorky (podívej se jak mám uzavřené (for{}). Usnadní to přehled. Sice máš při kliku na závorku podbarvenou i její protikus, ale text je text.