Close

Odpověď na: Hvězdná brána

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Hvězdná brána Odpověď na: Hvězdná brána

#10148
Niko_PC
Účastník

Zdravím,
Už to máte prakticky vymyšlené a na youtube je hodně ukázek, že podobné věci (z hlediska množství diod) fungují.

Já bych nepoužil jedno ale 2 arduina, arduino nano + arduino UNO. První arduino by obsluhovalo tlačítka, případně jiné zdroje pro cizí aktivaci a přes sériovou linku (cca každých 0,3 vteřiny) by ovládalo druhé, které by jen podle zprávy rozsvítilo diody a přehrálo zvuk. Arduino nano se dá pořídit za pár korun a sériová linka se dá snadno dobře odladit přes PC, ve kterém se programuje. Arduino UNO je k vůli shieldu na zvuk. Zvukové shildy obsahují zásuvku na flash a generují zvuk vhodný pro sluchátka. to znamená pořídit i flash a bedýnky.

Teoreticky by to mělo zvládnout i jedno arduino, ale jednak je ovládací panel obvykle už dost daleko a kabely mohou být náchylnější na rušení a pak to budete chtít určitě převážet a takto stačí jen koupený kabel vysunout a při montáži zasunout. Navíc se dá u tohoto řešení čekat o něco jistější odezva na stisk tlačítka (dělá toho méně a nemusí řešit zvuk). V budoucnu se pak dá místo kabelu pořídit bluethoot.

Cizí aktivaci můžete vyřešit pomocí modulu pro dálkové ovládání stojí cca 180 kč (modul + vysílač v pěkné krabičce do ruky). Z přijímače lezou přímo piny, které jsou v 0, nebo 5V podle stisku tlačítka na ovladači. Funguje i kombinace 2 stisknutá tlačítka 2 piny v 5V.