Close

Odpověď na: Řízení kotle s akumulací

Úvodní stránka Fórum Práce Nabídka spolupráce Řízení kotle s akumulací Odpověď na: Řízení kotle s akumulací

#10661
jajinek
Účastník

Nemám to zatím ve stadiu, které by se dalo jednoduše poslat. Princip spočívá v tom, že jedno nebo jen pár čidel má vždy na starosti pouze jedno Arduino (většinou Arduino ProMini). To pak odesílá nebo přijímá hodnoty. Tím se z každého čidla stává chytré zařízení, které je pak také možné testovat a komunikovat s ním. Koncepci hlavní automatiky teprve tvořím a modifikuju tak, aby dokázala zpracovat neomezený počet čidel i různých druhů čidel a všechny možné požadavky. Prostě modularita, která zabezpečí i rozvoj do budoucna. Odebrání, přidání nebo porucha čidla nesmí mít vliv na funkčnost!
Až budu mít něco k prezentaci, tak pošlu. Celé okolí zatím obtěžuju aby mi dávali návrhy, co všechno by rádi doma kontrolovali. Inspirace je důležitá… -:)
Jinak programování a připojování vstupů je velmi jednoduché, soudím dle dosavadních zkušeností z toho co mi zatím pokusně běží. Už jsem řešil i výměnu spalinového čidla u stávajícího kotle. Prostě odešlo (nikoli Arduino, ale přímo čidlo teploty) – dobrá zkušenost pro další vývoj kontroly poruch.