Close

Arduino – doska v kite

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Arduino – doska v kite

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6755
    Fido
    Účastník

    Ahojte,

    vopred sa ospravedlnujem za hlupu otazku, ale snad mi usetri mnozstvo casu. Kupil som si Arduino v kite (je to fake, ale bol lacny) a mimo ineho je k nemu „derava doska“. Niekde som sa docital, ze by sa to mohlo volat kontaktne pole, ale ruku do ohna za to nedam.

    Pomocou „deravej dosky“ (dalej DD), sa mi podarilo rozsvietit diodu, ale hneva ma, ze nerozumiem tomu ako presne to funguje. Rozumiem kodu, rozumiem tomu ako to funguje ked pripojim diodu priamo na vystupy dosky Arduina, ale DD je pre mna spanielska dedina. Ide o zapojenie podla knizky „Pruvodce svetem Arduina“ z prveho cvicenia na strane 21. Ta knizka vyzera byt fajn, ale zrejme predpoklada nejake znalosti elektroniky ktore ja nemam (a planujem sa ich doucit). Vedel by mi niekto prosim nejak zjednodusene vysvetlit preco to musim zapojit prave tak a nijak inak a ako viem, ze to je tak spravne ?

    Dakujem

    #6757
    Zbyšek Voda
    Správce

    Dobrý den, té „děravé desce“ se říká nepájivé kontaktní pole a slouží právě k tvorbě obvodů bez nutnosti pájení.

    Po obvodu desky jsou vetšinou piny propojené ve dvou řadách. Poté obsahuje deska „uprostřed“ spoustu sloupců pinů, které jsou vzájemně propojené. Asi nejlépe je princip patrný z obrázku – viz ZDE.

    Tedy tím, že zastrkáte nožičky součástek do patřičných sloupců je propojíte a můžete tak sestavovat obvody 🙂

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.