Close

Arduino Mega 2650 – zařízení nebylo rozpoznáno

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Arduino Mega 2650 – zařízení nebylo rozpoznáno

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Trupik a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5272
    mbrazdil
    Účastník

    Dobrý den,

    koupil jsem si přes aliexpress vývojový kit arduino Mega 2650. Po připojení do USB se nic nestane a po chvíli mi systém sdělí, že připojené zařízení nebylo rozpoznáno. Ovladače i vývojové prostředí mám nainstalováno, výsledek je stejný. Poradí mi někdo co s tím?

    #5274
    Luke_CZ
    Účastník

    S největší pravděpodobností jsi nainstaloval ovladače pro FTDI převodník USB<->RS232, z Aliexpressu je tam na 99.9% převodník CH34x, ten je podstatně levnější, než původní FTDI. Ovladače jsou zde.

    #5275
    Zbyšek Voda
    Správce

    Dobrý den,
    odkud jste ovladače instaloval?
    Pokud jste instaloval ty, které jsou součástí Arduino IDE, tak Vám to pravděpodobně fungovat nebude. Bude potřeba nainstalovat přímo ty pro vaši desku.

    #5277
    mbrazdil
    Účastník

    Ano, je to objednané z aliexpressu a deska opravdu obsahuje převodník CH340G. Zkusil jsem doinstalovat ovladače, ale nic se nezměnilo, navíc mi po připojení k USB neustále připojuje a odpojuje. Není možné, že by ten převodník byl špatný nebo špatně nakonfigurovaný (pokud je to vůbec možné)?

    #5339
    CJ190133
    Účastník

    Ahoj, už som ich objednal niekoľko s CH340G a doteraz až na jednu výnimku žiaden problém. Ten problémový kus sa správal tak, že po nahraní kódu vypisoval CRC error. Je to naozaj zlý kus CH340.
    Čo sa týka driverov – pozri si najskôr vo Windows v sériových portoch pod akým portom sa ti CH340 prezentuje, to je pri každom kuse iné a potom si nastav v IDE taký istý port. Windows 8 nepotrebuje žiadne ovládače, zariadenie nie je vidieť pod USB zariadeniami, ale iba na sériovom porte.
    Do budúcna si daj pozor, CH340G je iba prevodník USB to serial, nie je to natívne USB zariadenie (nevie simulovať klávesnicu apod.) Ak chceš hardwérový ekvivalent originálu, tak na Aliexpresse je to napr. Funduino. Alebo aj noname, ale musíš opticky skontrolovať čip.

    #5379
    Trupik
    Účastník

    Dovolím si vetřít se do tohoto tématu se stejným problémem. Koupil jsem Arduino ProMicro od Sparkfunu, po připojení mi Win napíší že zařízení nebylo rozpoznáno a ve správci zařízení se hlásí jako „USB IO Board“. Přitom s jinými Arduiny založenými na stejném ATMega 32u4 problémy nemám…

    Jak zjistit jestli je to zmetek na reklamaci, nebo jestli je chyba u mně?

    T.

    #5387
    Trupik
    Účastník

    Tak problém vyřešen. Z nějakého důvodu tohle ProMicro nefunguje v USB portu, kam normálně připojuji ostatní Arduina. Stačilo přehodit jinam, nainstalovat driver a funguje…?!?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.