Close

Arduino, midi a yamaha YMZ702

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Arduino, midi a yamaha YMZ702

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel jeninicicek a poslední změna proběhla před 8 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6483
    jeninicicek
    Účastník

    Tak jsem si dal za cíl zprovoznit jednu yamaháckou klaviaturu přes arduino + k tomu přidat nějaké základní ovládání…
    S arduinem dělám poprvé, takže je to trošku boj :D, ale něco už jede a základní principy znám(takže poslat midi do pc, skenovat klávesy, a analogový vstup vypadá, že jsem asi zvládl)…
    Ale SPI komunikace s YMZ702 je mi trošku záhadou…
    Od lidí, co něco podobného zprovoznili mám toto:

    The communication to the YMZ702 is something like synchronous SPI, but the really tricky thing is that the bit order is in the opposite direction than standard SPI. The engineers from YAMAHA are really funny guys ;-). So if you would like to try the same approach like me you need to do the following things:

    1. Implementing the initialization sequence on pin 24 of the YMZ702 as documented by Paul Banks (refer to )

    2. Setup a synchronous SPI communication (1MHz SPI clock). For this, pin 24 of the YMZ702 acts as a data handshake or acknowledge. So if you receive one byte you have to pull this pin once before the YMZ 702 will send the next byte.

    3. When pressing or releasing a key you’ll get three bytes per key (don’t miss the acknowledge between each byte). Swap the bit order of each byte from top to bottom, if you use a common SPI interface as I had done it.

    `
    (pokračuje to tím co znamenají ty 3 byty, ale s tím už si snad zase poradím, midi poslat umím)
    Podle toho jsem získal jakousi představu a to tu že půjde asi o komunikaci přes SPI library inicializovanou takto: SPI.beginTransaction(SPISettings(1000000,LSBFIRST,SPI_MODE3));

    Tipuji správně?

    +pokud ano jak dál? jak přijmout a poznat zda jsem přijal? nebo poznat, že není nic připraveno? Co přesně poslat jako tu inicializační sekvenci z odkazu?

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.