Close

Digispark USB ATtiny85 Mini Arduino

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Digispark USB ATtiny85 Mini Arduino

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel vidlak a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6217
    ArduXPP
    Účastník

    Koupil jsem si Digispark USB ATtiny85 Mini Arduino. Na internetu jsem vyhledal driver + json pro podporu a arduino se ukáže na 5 sekund (ve windows 7), a pak zmizí.
    Když použiju 5V + pin 2 tak led bliká, ale nemohu nahrávat, když se USB arduino ukáže jen 5 sekund. Má někdo z vás tenhle typ ? Kdyby byl vadný tak by vůbec nešel ?

    #6227
    posjirka
    Účastník

    o tomto mini arduinu vím a už jsem o něm několikrát uvažoval.
    Na internetu je docela dost návodů na vlastní stavbu a tak předpokldám, že funguje.
    Jestli se na to v nejbližší době nkdy dostanu zkusím si jej naprogramovat a vyzkoušet.
    Mám te´d spíš problém s výrobou PCB ….

    #6572
    tribal.cz
    Účastník

    tento problém jsem měl také a řešení je prakticky na facku kterou jsem si chtěl dát když se mi poprvé podařilo nahrát program. Pokud máš vše nainstalované podle toho http://digistump.com/wiki/digispark/tutorials/connecting. Tak dále postupuj následovně z příkladu vyber například blink. Poté bez zapojené desky do pc dej náhrat program. Ve stavovém řádku se ti zobrazí tato informace:

    Projekt zabírá 718 bytů (11%) úložného místa pro program. Maximum je 6 012 bytů.
    Globalní proměnné využívají 9 bytů dynamické paměti.
    Running Digispark Uploader…
    Plug in device now… (will timeout in 60 seconds)

    Nyní máš 1 minutu na připojení digisparku po jeho zapojení se vše nahraje a bude fungovat. Na linuxu je to trochu složitější je potřeba doinstalovat nějaké utilitky.

    Je to řešené takto protože digispark využívá jako uploader micronucleus. Nikoliv standartní arduino nástroje

    #11143
    vidlak
    Účastník

    Sosni driver a někam ho rozbal. Digispark píchni do USB alespoň na těch 5 vteřin aby se alespoň jednou inicializoval a pak jej vyndej. Ve Windows otevři správce zařízení (např. pomocí Spustit kl. zkr. Win + R a zadej „mmc devmgmt.msc“). Ve správci zařízení v hl. menu zvol Zobrazit -> Zobrazit skrytá zařízení. V sekci Ostatní zařízení bude Neznámé zařízení s šedivou ikonou. Vyber jej a přes pravé tlač. zobraz kontextové menu a zvol Aktualizovat software ovladače. V dialogu dej Vyhledat ovladač v počítači a zadej složku, kam si rozbalil driver. Dokonči instalaci.

    Pokud máš JSON v Arduino IDE a provedl jsi instalaci v manažéru desek, tak postupuj jak zmínil tribal.cz. Vyber vývojovou desku Nástroje -> Vývojová deska -> Digispark (Default – 16.5 mhz), a zvol nahrát. Kód se zkompiluje a konzole zažádá o zapojení digisparku. Digispark zasuň do USB (do 60 sekund). GLHF

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.