Close

hodiny

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino hodiny

Označeno štítky: , , ,

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel posjirka a poslední změna proběhla před 7 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #10710
    bertbilek
    Účastník

    Dobrý den,
    mám Arduino UNO sice jen pár dní ale rozhodl jsem se udělat si jednoduché hodiny které mi přes sériový monitor budou psát čas. Mám nastavenou proměnnou „minuta“ která má hodnotu 1. Potřebuji aby po každých 60 vteřinách byla přičtená k proměnné „minuta“ 1 (takže by hodnota proměnné „minuta“ byla 2) a poté aby se to zobrazilo v sériovém monitoru a pořád dokola a po 60 minutách by to začalo zase odznova a přičetla se k proměnné „hodina“ 1. Nevíte prosím jak zapsat to if…..? Předem děkuji

    #10712
    BlindP
    Účastník
    #10713
    bertbilek
    Účastník

    díky moc ještě to trochu nastuduju 😉

    #10731
    posjirka
    Účastník

    no něják si nejsem jistý tímto řešením. ano millis funguje souhlas, ale pokud tam budeš chtít použít nějáký další algoritmisu/logiku případně nějáké měření, nemusí se ti to úplně chovat tak jak potřebuješ. Použij již funkční řešení a nevymýšlej kolo.
    Použij knihovnu : http://playground.arduino.cc/Code/time

    jasně pro seznámení se s arduinem souhlasím a plně podporuju tvoji aktivitu. pro „reálnou“ práci použij výše zmíněnou knihovnu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.