Close

Kontroler pro ovládání akvária

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Kontroler pro ovládání akvária

  • Toto téma obsahuje celkem 10 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel lukaass7 a poslední změna proběhla před 5 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #10656
    darira
    Účastník

    Zdravím,
    přidávám odkaz na stažení projektu pro řízení akvária. Jedu na něj s postupnými změnami skoro dva roky. Protože pár lidí již chtělo tento projekt, začal jsem tvořit takový pokus o návod. Základem je MEGA + 3,2″ dotykové LCD. ZIP soubor je včetně Arduino IDE 1.0.6 s potřebnými knihovnami, návod (teprve začátek), RAW soubory a pár základních prográmků – proto taková velikost. V nejnovějších IDE se vždy něco pokazilo. Začátek návodu je pro lidi, kteří Arduino vidí poprvé (to byl hlavní důvod pro sepsání – pro kolegu v práci). Postupně budu doplňovat a přidávat odkaz ke stažení pokud bude zájem. Za upozornění na chyby a jiné „blbosti“ budu vděčný. Za případnou pomoc s optimalizací a rozšiřování programu ještě více :).

    http://leteckaposta.cz/145100129

    #10889
    SirTonic
    Účastník

    Mam veliky zajem,
    jen tak dal, jen dotaz na novych verzi IDE to nefunguje?

    #10890
    SirTonic
    Účastník

    Bylo by moudre sepsat, kde a jak stahnout knihovny
    * Adafruit_PWMServoDriver.h
    * TimeAlarms.h
    * Time.h
    * DS1307RTC.h
    * UTouch.h
    * SdFat.h
    * UTFT.h
    nebo sou knihovny dodavany s URL ke stazeni?

    #10891
    ArduXPP
    Účastník

    Když použijete arduino ide které je součástí, tak tam ty knihovny jsou.

    #10897
    SirTonic
    Účastník

    Taky by nebylo na skodu sepsat kusovnik s orientacnimi cenami
    S cim mohu pomoci?

    #10898
    darira
    Účastník

    Jak píše ArduXPP, knihovny jsou v zipu. U novějších IDE vždy něco blblo, Time.h je lehce upravená kvůli překladu. Než s někým pořád řešit kde je problém, hodil jsem to tam komplet. Ceny, stačí kouknout na net (buď v CZ a zaplatíš ranec nebo ebay/Ali). Snad jen tišťáky – cca 280,-Kč hlavní deska, 216,-Kč deska pro LED. Cena je orientační, nechal jsem si je vyrobit v Pardubicich – PCB 1,5mm, 70um + stříbro + lak + vrtání. Určitě to někdo zvládne levněji. Jsem línej leptat doma. Mám teď ESP (NodeMCU) pro web přístup, ale nemůžu se k tomu nějak časově dostat. Zakládal jsem novou nádrž a dodělávám ještě osvětlení a kryt. Tak třeba časem sem dám něco dalšího. Ještě potřebuji okótovat rámeček pro LCD a dát do výroby na frézku.

    #11146
    darira
    Účastník

    Neporadil by prosím někdo, jak kontrolovat správné zaslání analogové hodnoty z Arduina do ESP (NodeMCU) přes sériovou linku? Posílat data z NodeMCU na Cayenne mě jde v pořádku. Když ale posílám hodnoty z Arduina do NodeMCU, velmi často se např údaj o teplotě 24,0 „rozpadne“ a Cayenne vypíše hodnotu jako 2 a pak 2,4 nebo jinou kombinaci naměřených čísel. Zřejmě jde o ztrátu nějakého bytu. Část kódu používám z http://www.arduino8.cz/lekce-35-arduino-komunikace-pres-rs485-az-na-vzdalenost-1200m/. Autor článku ke konci uvádí „dopsat tuto kontrolu pomoci funkce XOR a přidat jí do protokolu“. Pokud by se nějak podařilo zajistit odesílání „správných“ dat byl by tento projekt rozšířen o připojení k web přístupu na cayenne.mydevices.com s možností app pro android. Návod postupně dopíšu. Pomůže někdo?

    Attachments:
    #11150
    posjirka
    Účastník

    no ve výsledku tím autor myslel že si pošleš s kodem i jeslti počet log.1 je sudý „sum=0“ nebo lichý „sum=1“- Pak si spočítáš počet log.1 v tebou přijatých datech a porovnáš. pokud nesouhlasí sudá/lichá máš špatná data a nereaguj na ně. Je tu otázka zda máš duplexní komunikaci, nebo jen posloucháš/přijímáš. V tu chvíli totiž moc neovlivníš výsledek a max. můžeš čekat na lepší konstelaci hvězd. To je pak důležité někde indikovat…. no a pokud máš duplexní nebo aspoň halfduplex tak si prostě požádáš o nová data a to tak dlouho než to to sedne. jak asi tušíš může se stát že i tak nedostaneš 100% výsledek, ale pravděpodobnost stoupá ….

    #11153
    darira
    Účastník

    Děkuji za odpověď. Asi začnu postupně. Nejdříve se zbavím nepájivého pole, které mám na odzkoušení a nahradím tišťákem. Pak přidám tu podmínku pro ověření dat. Pokud by ani to nefungovalo tak bych žádal o nová data jak píšeš. Nešlo mě do hlavy, že to tak blbne – arduino a PC komunikuje v pořádku. Asi za to může to nepájivé pole s převodníkem úrovní, rychlost je 9600. Z RX2/TX2 Arduino Mega na piny D1/D2 u NodeMCU (SoftwareSerial.h) lze použít i duplexní komunikaci?

    #14514
    Smith
    Účastník

    Dobrý den, byl by někdo tak laskavý a uložil soubor z odkazu http://leteckaposta.cz/145100129, ktery uz neexistuje, někam ještě jednou nebo poslal odkaz? Děkuji 🙂

    #14929
    lukaass7
    Účastník

    Dobry den, bylo by mozne ulozut soubor znovu? Na starsim odkazu jiz neni ke stazeni. Dekuji a hezky den

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.