Close

Video stream

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Video stream

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #8964
    KallEll
    Účastník

    Ahoj všem, chci se zeptat, jestli lze při koupi nějakého LCD ve spojení s Arduinem zobracovat stream z IP Kamery. Mám u vchodu do domu IP kameru a chtěl bych kdo tam je dřív než otevřu. Otázka je jestli tohle arduino zvládne, nebo jaký HW na to použít? Děkuji

    #8966
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Ahoj,
    je ro určitě realizovatelná věc ale musel by si mít hodně výkonný HW, nějaké arduino založené na ARMu. Nepřemýšlel si spíš o Raspberry Pi? Dělat tohle přes arduino by bylo asi přece jen zbytečně drahé a komplikované. Navíc by si potřeboval i shieldy, možná několik. Pi by tě vyšlo určitě lépe.
    Držim palce
    Vojta

    #8971
    KallEll
    Účastník

    No PI se mě tu jedno válí, tak zkusím něco vymyslet. Spíš mě šlo o to jestli je to s arduinem vůbec možné. U PI musím nabootovat linux a pak nějakou aplikaci, což mě nepřipadá moc efektivní. Šlo mě s píš o něco jednodužšího. Jako že to zapnu a během pár vteřin to pojede. Navíc u toho linuxu je spoustui jiných služeb které primárně nepotřebuju. Lze ovládat pomocí PI i elektronický zámek(bzučák ve dveřích)?

    #8975
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Spíš mě šlo o to jestli je to s arduinem vůbec možné. U PI musím nabootovat linux a pak nějakou aplikaci, což mě nepřipadá moc efektivní. Šlo mě s píš o něco jednodužšího. Navíc u toho linuxu je spoustui jiných služeb které primárně nepotřebuju.

    Je pravda že bootnout Pi trvá, ale než by arduino dostalo stream dat a začalo je zpracovávat… No to by žádná sláva nebyla, nejspíš horší než Pi. V Linuxu se dá samozřejmě nastavit vše automaticky tzn. po zapnutí systému se zapne aplikace X a zobrazí obsah Y. To vše bez vnější pomoci. s arduinem by to bylo nejspíše i několikrát těžší… Během několika vteřin by se to asi nezaplo.

    U Linuxu by mělo jít hodně dodatkových služeb vypnout.

    Lze ovládat pomocí PI i elektronický zámek(bzučák ve dveřích)?

    Jistě, Pi je obyčejný procesor a můžete s ním vše ovládat jak se vám zachce.
    Třeba tento tutoriál vám může pomoct jak začít. https://learn.sparkfun.com/tutorials/raspberry-gpio

    #8978
    KallEll
    Účastník

    Díky, ten článek je zajímavý, zkusím se pohrát s tím PI. Díky.

    #8980
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Ok, určitě sem pak dejte výsledek 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.