Close

Breaker

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6232
    Breaker
    Účastník

    Dobrý den, děkuji za odpověď. Jsem elektrikář ale se slaboproudem nemám moc velké zkušenosti. S mosfet tranzistory jsem nikdy nepracoval. Co se týče arduina tak jsem absolutní začátečník, zvládnu čtení analogové hodnoty digitální spínání pinů, výppis údajů na display a další drobnosti. V arduinu vidím velký potenciál a tak bych ho chtěl využít pro to stmívání akvária jen si nevím rady jak přesně na to. Jak přesně by to fungovalo s tím mosfetem ? Pokud by bylo možné plynule regulovat jak celého osvětlení zároveň (60w) bylo by to super. Prosím o rozvedení myšlenky pro amatéra. Děkuji

    odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6222
    Breaker
    Účastník

    Dobrý den, mám v plánu osvětlení akvária led pásky a chtěl bych je řídin pomocí arduina – rozednívání , stmívání. Problem je v tom že jsem uplný začátečník a nevím si vůbec rady jak začít. Na osvětlení akvaria použiju asi 60w, ale takový příkon asi pwm výstup z arduina nezvládne. Proto bych chtěl pásek rozdělit na cca 5 sekcí a jen jednu z nich ovládat přes pwm. Ostatní by se připojovaly pomocí relátek.
    Potřebuji poradit ohledně typu arduina, které pro mě bude nejvhodnější, dále jaký vybrat obvod realného času a lcd display. Má představa je taková že bych mohl pomocí displaye a tlačítek nastavovat který den se má v kolik hodin rozsvěcet a zhasínat, abych v případě potřeby nemusel upravovat samotný program.
    Uvítám jakoukoliv radu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)