Close

lil_bow_wuw

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64 #11474
    lil_bow_wuw
    Účastník

    Zjednodušený program bez displeje mi už funguje cca 3 měsíce. Jen vždy musel být puštěný počítač aby byly vidět hodnoty na seriovém monitoru. Až se dostanu na montáž pokusím se udělat foto.
    Displej by mohl vypadat tak jak si navrhl.
    Očekávám že ventil nesepne nebo že se kotva přilepí na jednu či druhou stranu.

    odpověď na: Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64 #11468
    lil_bow_wuw
    Účastník

    zdravím.
    1/ Je to program na zkoušení elektromagnetických cívek kdy se musí každí cívka zkontrolovat 30.000 cykly. Každý cyklus musí mít 1200 milisekund sepnutí a 800 milisekund rozepnuti a v rozepnutí se musí kotva cívky vrátit zpět.
    2/ Měl jsem tentýž program zobrazován přes ethernet shield a koukal jsem na to přes webové rozhraní. To ale nebylo ideální protože se muselo tahat moc kabelu k zařízení. Nakonec jsem chtěl udělat krabičku s displejem kde budou zobrazeny všechny hodnoty stejně jak v seriovém monitoru. Jsem v tomto úplně začáteční a nemám ani páru o programování (jsem čistokrevný strojař bez elektro vzdělání :-))
    3/ Musí to být v loopu celý ten program?? Když je to totiž v setupu tak se celý program udělá 30.000 a „zastaví se“. Když je to v loopu tak dojede na hodnotu 30.000 a opakuje se což nechci.
    4/ Zkoušel jsi ten program nahrát do arduina? On takhle úplně v pohodě běží a díky pinu 2 a 3 indikuje sepnutí cívky, respektive mechanické přitáhnutí kotvy cívky.
    5/ mělo by to na tom displeji vypadat stejně jak na tom seriovem monitoru. Vždy po jenom cyklu cívky A a B obnova displeje a znova dokola 30.000 krát a na konci celé to vyhodnocení a už neobnovovat displej a zastavit se.

    Asi to píšu jak nějaký tupec co??? 😀

    odpověď na: Zápis hodnot na Oled display PSI 128×64 #11466
    lil_bow_wuw
    Účastník

    Zdar, já mám oled display ne LCD. Spustit ho umím ale nevím jak tam vypsat data „duplicitně “ jak v seriovem monitoru.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)