Close

mamterada

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hydroponický skleník #10074
    mamterada
    Účastník

    darira: Super, vypadá to docela sofistikovaně 🙂 jestli se podělíš i se svým poladěným kódem tak samozřejmě budu moc rád. Ještě taková hloupá otázka, to je co za program ze kterého jsi dával screen?

    odpověď na: Hydroponický skleník #10058
    mamterada
    Účastník

    Darira: to zní super, určitě by mi to do začátku pomohlo, samozřejmě se pak pochlubím co z toho ve finále vzniklo 🙂 tak jestli to máš někde ke shlédnutí, případně jestli můžu poprosit kontakt na mail honza@mamterada.cz Moc díky!

    BlindP: jasný to jsem psal s nadsázkou, že by to tady měl už někdo hotový a jen mi to dal k dispozici 🙂 jinak co se týká Arduina tak sice začínám ale mám vystudovanej slaboproud, takže mi to téma není úplně cizí 🙂 ideální je když tě něco tlačí (termín, partnerka…) a pak se většinou dílo vydaří. Samozřejmě bych nechtěl vymýšlet už vymyšlené, proto jsem oslovil tady na fóru, protože častokrát nějaká „nepodstatná“ informace je ve finále dost důležitá.
    Když se Arduino osvědčí, tak mám několik dalších projektů kde by se dalo dobře využít 🙂 třeba se pak vám něco z toho taky bude hodit. V podstatě bych chtěl automatizovat malou farmičku… rybníček s vodní elektrárnou, větrná a solární elektrárna, ovce, sad, včely… no a teď začínám skleníkama 🙂 je to běh na dlouhou trať jak ve výrobě tak ve výstavbě.

    odpověď na: Hydroponický skleník #10018
    mamterada
    Účastník

    BlindP: díky za reakci 🙂 Mamterada je značka marmelád a džemů co vyrábí přítelkyně 🙂 v podstatě proto chci dělat ten skleník (skleníky) na svoji vlastní produkci (jahody, možná borůvky). Low Cost v porovnání s komerčníma nabídkama to rozhodně je, v této velikosti se pohybují skleníky v řádech nižších milionů Kč, já mám v projektu skleníku 240 m2 kalkulaci cca 130tis. Kč za stavbu a cca 100tis. Kč za vybavení (včetně sadby).
    Co se týká měření CO2, tak bych to chtěl zahrnout kvůli oddělené části kde by se pěstovaly houby které CO2 produkují. Na měření PH jsem v popisu pozapoměl, bylo to sepisované narychlo, díky za připomenutí 🙂 Rozdělím to na jednotlivé částí a případně pak nahraju i nějaký obrázek. Co se týká ovládání přes GSM/web app, především z důvodu kontroly v době „údržbového“ režimu, kdy nebude potřeba sklízet produkce, tak nechci jezdit na denní „obhlídku“ pokud to nebude nutné a chci to řešit na dálku.

    Trochu zbožným přáním bylo, že se tady nějaký profík vyprsí s již hotovým řešením hydroponického skleníku a řekne na, tady to máš 😀

    Ještě k tomu, že bych se do toho jako laik neměl radši pouštět… vím že je tu sekce nabídka práce, ale napíšu to tady spíš jen informačně, kolik si zkušený uživatel který by s tím neměl problém za takovýto projekt zhruba může účtovat? Případně bych zvážil i tuto variantu zadat to jako zakázku…

    Díky za info

    odpověď na: Hydroponický skleník #9998
    mamterada
    Účastník

    Tak to je super 🙂 ostrovní systém bych v podstatě chtěl taky vytvořit. Jen jsem to nedomýšlel v tuto chvíli tak dalece ve spojení s Adruinem. Z dalšího co by s tím tak tedy souviselo mě napadá monitorování stavu nabití baterie.

    odpověď na: Hydroponický skleník #9996
    mamterada
    Účastník

    ještě jsem zapoměl na:

    měření intenzity světla (4x)
    zatažení/odtažení stínění (12x)
    zapnutí/vypnutí osvětlení

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)