Close

schamann

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Linux x Windows rozdíly v kompilaci? #10475
    schamann
    Účastník

    Mozna mela puvodni otazka byt jinak postavena:
    Je konstrukce if (Testfunction()) { sama o sobe spravna? neni bezpecnejsi pouzit treba jiny operator?

    odpověď na: Linux x Windows rozdíly v kompilaci? #10473
    schamann
    Účastník

    To ja vim, ze nic nevrati… Otazka byla proc to kazdy kompilator zpracuje jinak, ve win dostanu hlasku OK, a v Lin dostanu Hlasku False. Tedy, ja testuju vysledek Testfunction(), ktery je prazdny. a zajima me proc je vyhodnoceni v ruznych kompilacich ruzne. nikoli to, ze je to samo o sobe blbost.

    Mimochodem nevrati „co chce“, vrati neco co win vyhodnoti jako true tedy jakoukoliv hodnotu mimo 0 a pod linuxovou kompilaci vrati 0 protoze vysledek je FALSE. A nebo vrati NULL a pak to kazdy kompilator vyhodnoti jinak a to je to co me zajima.

    Muj asi mylny predpoklad na FALSE pochazi z Visual Studia kde programuju uz 20 let. Pokud v Basicu deklaruji funkci Boolean, je vzdy vysledek false, pokud mu neridam hodnotu true.

    odpověď na: Co se děje v paměti? #8191
    schamann
    Účastník

    ‚0‘ jsem tam mel uplne na zacatku, bylo to uplne stejne… podle dostupnych informaci tam muze byt to pole naplnene uplne libovolnym znakem. Prazdna hodnota mi vyhovuje protoze nevim presne kolik znaku mi prijde z modemu jako odpoved na AT. Navic jsem to presne takhle videl ve vice projektech, ktere se komunikaci s AT prikazy zabyvaji a je to v te konstrukci uplne bezne.

    odpověď na: Co se děje v paměti? #8186
    schamann
    Účastník

    Co není jasne ? Pole je prázdné… a kdyby v něm něco bylo tak ho pomocí memset smazu.Jde čistě jen o to že memset mi změní obsah jiné promenne se kterou nijak nesouvisí. Tak patram po duvodu. Ty poznámky vsetluji co se děje, nikoli co chci aby se dělo. Co chci je jasne z kódu.

    odpověď na: Školení, workshop, konzultace?? #7926
    schamann
    Účastník

    Tech 60V jsem trochu neuvazene prestrelil, zatim jsem se setkal v realnem svete max 36V (plne nabite li-neco baterky na elektrokole davali malicko pres 40V) obvykle se pohybujeme na autobaterkach na 12-24V. ume v labaku mam zdoj max 30V takze ten pomer 1:10 jsem mel spravne.
    Mimochodem neni to odpoved uplne na to co mne zajimalo, z vasi odpovedi usuzuji nasledujici: pokud bude na vstupu vice nez 5V pak mi vzdy vrati 1023. tzn i kdyz tam privedu 60V tak budu mit hodnotu 1023, budiz. tomu rozumim, otazka je do jake hodnoty vstupniho napeti (bez delice) to bude ochotne merit nez se to odporouci?

    Kazdopadne diky za upozorneni.
    Co se zdroje tyce tak nekolik informaci:
    jak jsem zminil vyse jedna se o sledoani parametru v aute. takze napajeni je jasne, ale lidi jsou jen lidi, neni problem prepolovat baterku, takze ocharana proti otoceni +/- predpokladam nejaka dioda to zvladne, jenze kdyz jsem kolikrat videl ze nekdo na aute svarel vejfuk a neodpojil baterku docela bych se bal ze mi to moje zarizeni odpoali. Dalsi veci je ze jedina moznost jak komunikovat s autem je gprs, taze tam mam i modem. v tuhle chvili mam nejaky SIM808 ale bezi na 5V+ potrebuju to uzivit alespon po nejakou dobu i ze zalozni baterky 3,7V. tuhle baterku potrebuju zaroven nabijet z toho hlavniho napajeni 6-50V.
    no navic jak jsem psal nechci pouzivat klasicke arduino a moduly, protoze konstrukcne nevyhovuji.
    Takze abych to srhnul, SW mam hotovej, komponenty mam taky, ale nemam zdrojovou cast. a jelikoz se necitim v teto oblasti technicky dostatecne vzdelany, hledam nekoho kdoby mis tim pomohl.
    ono nejak zbastlit napajeci cast s LM317 nebo 2596 zase neni uplne nemozny, ale nechci aby mi to zbytecne topilo, nebo melo nejaky jiny mouchy… a navrhnout plosak v Eagle taky docela zvladnu, ale presto se tady necitim ve svých vodách.

    odpověď na: Školení, workshop, konzultace?? #7920
    schamann
    Účastník

    v pohode, nasel jsem skoro vsechno co jsem potreboval, programuju uz 20 let veci pro windowsovsky srvery. Tohle je trosku jina kategorie a vzdycky se mi osvedcilo, ze par hodin konzultaci s odbornikem je uzitecnejsi nez 2 semestry na vejsce. jedna se mi o nejake technicke konstrukcni reseni a jeden nemuze byt odbornik na vsechno.
    Mam li byt trochu konkretni jde mi o prevod prototypu do seriove vyroby, tzn vyber spravneho typu procesoru mimo standartni arduino platformu, vyreseni napajecich obvodu a slusny navrh plosaku s krabici, tady se proste nepohybuju, ale verim, ze by se tu mohl najit nekdo rozumnej kdo s timhle ma nejake zkusenosti.
    Druha konkretni vec, a tady uznavam, ze jsem nestudoval svuj Mega doodrobna, a asi bych to v datasheetu nasel, potrebuju zmerit jake vlastne je vstupni napeti pred zdrojem ocekava se neco mezi 6 – 60V predpokladam ze pokud to pripojim primo na analogovy vstup tak to asi odpalim, talze to zatim resim pres odporovy delic 1:10 a pak to zase vynasobim 10. spis mi jde o to jestli je to spravne, nebo se to dela jinak, a nebo fakt muzu pripojit na analog 60v rovnou?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)