Close

Arduino UNO WIFI – nefunkční program po rebootu

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Arduino UNO WIFI – nefunkční program po rebootu

Označeno štítky: 

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel maki a poslední změna proběhla před 7 roky a 1 měsícem.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #10758
    maki
    Účastník

    Ahoj, jsem nováček v oblasti Arduina, ale i tak se mi podařilo dokončit jeden projekt pro docházkový terminál. Používám při tom RFID čtečku, číselnou klávesnici, LCD displej, buzzer a hlavně desku Arduino UNO WiFi. Používám IDE 1.8.1 a knihovny UnoWiFiDevEd, LiquidCrystal_I2C, Keypad, SPI a MFRC522. Než jsem vše vyladil, tak to chvíli trvalo, ale moje radost přešla ve smutek, když jsem zjistil, že po odpojení od napájení a opětovném zapojení deska neodesílá data na server. Vyzkoušel jsem i update firmware na poslední verzi 0.0.3, ale problém to nevyřešilo. Zvláštní je ale to, že pokud chci obnovit funkčnost, musím na desku nahrát jiný sketch, poté zpět ten můj a až teprve teď začne opět fungovat. Máte s tímto podobné zkušenosti? Může být problém v mém kódu, knihovně nebo HW? Za vyřešení problému nabízím i finanční odměnu. Děkuji

    #10759
    Luke_CZ
    Účastník

    Celkem chápu nechuť sdílet hotový skeč, ale bez toho ti nikdo neporadí. Já bych to tipoval na problém při aktivaci a připojení WiFi, jak máš ošetřené připojení? Máš tam programové prodlevy, ono připojení na WiFi chvilku trvá. Tak jak to popisuješ by to na to vypadalo.

    L.

    #10760
    maki
    Účastník

    Nedělá mi problém sem nasdílet sketch, ale chtěl jsem jen vědět, kde vůbec hledat příčinu. V případě desky Arduino UNO WiFi není potřeba aktivovat WiFi – deska má samostatný wifi modul, který není potřeba nijak ovldádat v programu – žádné SSID, heslo,… vše se nastaví ve webovém rozhraní, protože funguje jak STA, tak i AP. Používá se jen knihovna CIAO pro odesílání dat. Jinak dle debug logu z toho webového rozhraní se wifi připojí během cca 5 sekund a mohu to potvrdit i tím, že se dostanu na webové rozhraní wifi modulu a pingnu IP adresu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.