Close

Měření záporných hodnot

Úvodní stránka Fórum Hardware Elektronika obecně Měření záporných hodnot

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Aleš a poslední změna proběhla před 9 roky a 1 měsícem.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2659
    Jarda_1
    Účastník

    Existuje nějaká možnost jak měřit Arduinem i záporné hodnoty? Potřebuji měřit proud na bočníku kladné i záporné hodnoty. Schema viz obrázek:

    Schema

    #2674
    Aleš
    Účastník

    Schéma se nezobrazuje, ale pro měření proudu hledejte „ACS712 Current Sensor Module“. Je to Hall sensor, kterému je docela jedno, jestli skrz něj teče proud tam, nebo zpátky. Ale asi bude problém rozlišit, kterým směrem zrovna teče 🙂 Asi by se k tomu muselo dobastlit ještě něco s diodou, na které by se měřil ten směr. Kolik ampér má v obvodu téct?

    #2675
    Jarda_1
    Účastník

    Jo, dík už jsem našel a objednal senzor s ACS712 do 20A. Rozlišení asi nebude potřeba dle popisu by měla být nula posunuta a výstup při 0 A be měl být 2,5V, při záporných proudech se bude snižovat o 100mV na A a při kladných zvyšovat takže měření by mělo být bez problému.
    Nevím pro proč se schema nezobrazuje, odkaz byl OK.

    #2676
    Aleš
    Účastník

    To jsem nevěděl, že je nula posunutá. Kdysi jsem ho chtěl k něčemu použít, ale zjistil jsem, že to nízké proudy ukazuje špatně. Je to celkem logické, když je v tom hallova sonda. Malý proud, slabé elektrické pole, nízká přesnost.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.