Close

Nano OK, Uno & Mega NOK

Úvodní stránka Fórum Software Drivery Nano OK, Uno & Mega NOK

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel TomasM a poslední změna proběhla před 7 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #10738
    TomasM
    Účastník

    Ahoj, koupil jsem si na Aliexpress.com klony arduina Nano, Uno a Mega. Všechny desky používají stejný převodník CH340G. Po instalaci ovladačů mi ale správně funguje pouze nejmenší z nich, Uno a Mega mi po připojení pouze defaultně blikají. Už nevím co s tím… Po připojení Nana se ve správci zařízení ukáže v sekci Porty jako USB-SERIAL CH340 (COM3). Když připojím Uno nebo Megu, tak se ukáže v sekci Řadiče USB jako Neznámé zařízení USB (požadavek popisovače zařízení selhal). Manuálně aktualizovat driver nejde, zobrazí se hláška o tom, že ovladač tohoto zařízení je aktuální. V Arduino IDE je při zapojení větších desek položka PORT šedá, nejde nic zvolit. Zkoušel jsem to jak u sebe ve windows, tak v linuxu na jiném PC se stejným výsledkem. Díky za odpověď.

    #10739
    TomasM
    Účastník

    Tak je to vyřešeno, po napsání onoho dlouhého příspěvku mě napadlo vyhrabat starej kabel, jestli to náhodou nemůže být taková banalita, jako vadný kabel. A ono samozřejmě ano, takže díky a dávejte bacha na vadné kabely z číny! 😀

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.