Close

Problém s připojením arduino klon CH340G

Úvodní stránka Fórum Software Drivery Problém s připojením arduino klon CH340G

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel jarous5 a poslední změna proběhla před 6 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #7203
    petrcaltik
    Účastník

    Dobrý den,
    mám problém s připojením klonu arduino Uno s čipem CH340G. Když nainstaluji ovladač ch341 nezobrazí se žádný port COM… Zkoušel jsem port přidat ručně to se mi podařilo ale zobrazuje se s vykřičníkem a připojené arduino stejně nefunguje… Ještě jsem někde vyčetl a stáhl USB Deview, kde se připojené arduino také nezobrazuje. Zkoušel jsem dva různé USB kabely… Mělo by tam být vidět i v případě, že není ovladač arduina nainstalovaný? Opravdu si už nevím rady, budu rád za jakékoliv nápady..

    #7211
    posjirka
    Účastník

    zkus to na jiném PC a pak zkus jiný kus arduina. CH340 mohla odejít do věčných digitálních lovišť. Kdyby odešel tak Arduino nemusíš vyhazovat. Můžeš jej naprogramovat přes ICSP port a použit v nějáké aplikaci.
    Napadá mě ještě chybný konektor (zapatlané piny na konektoru), vadný krystal pro Ch340g a pod.
    Když to Arduino zapojíš do USB portu tak předpokládám, že LED POWER svítí a LED „L“ na 13 pinu bliká (defaultní program blik). Pokud jo tak Arduino funguje a je to chyba jen komunikace. My máme 3 klony s tímto čipem a všechny fungují ….

    #7212
    petrcaltik
    Účastník

    Problém vyřešen… 🙂 Při zoufalém zkoušení jsem začal prohlížet všechny pájené spoje a zjistil jsem že dva kontakty USB konektoru na arduinu jsou spájené, po proškrábnutí nožem vše funguje! 🙂 posjirka-díky za reakci! 🙂

    #7214
    petrcaltik
    Účastník

    Fotka se mi nedaří nahrát…

    #7216
    posjirka
    Účastník

    zřejmě čínská pomsta zahnívajícímu západnímu kapitalusmu 🙂
    Ne vážně, to se občas stane a je super že jsi na to přišel sám.
    Chybami se člověk učí. Hlavně že to funguje.

    #13359
    jarous5
    Účastník

    Ahoj mám takový problém.. vždycky jsem chtěl už jako malý si hrát s programovací stavebnici. Jenže až teď ve starším věku se mi to mohlo splnit. bohužel jsem si koupil po internetu arduino klona. chtěl jsem ho zprovoznit , ale marně. nechtěli se mi nainstalovat aktualizace a když jsem zkoušel stáhnout jaký si instalační driver, taktéž marně. vůbec se mi nezobrazuje nějaký usb 2.0 a v serial portálu ani příšlusný port pro arduino.. už si fakt nevím rady jak to zprovoznit. tolik jsem se těšil až si něco poskládám a vyzkouším.. akorát jsem jenom zklamaný. po připojení arduina k pc svítí stavová led zelená a druhá led L jenom oranžové bliká po asi cca 2sekund. mám typ chipu Atmel mega 16u2 1722 PH A96UB tak jestli by mi někdo poradil už jsem fakt zoufalý… děkuji moc

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.