Close

zapojenie bs18d20

Úvodní stránka Fórum Hardware Senzory zapojenie bs18d20

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Aleš a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5337
    rakocid
    Účastník

    Dobry den, poradte mi prosim, mam zapojene 8 cidla na teplotu bs18d20 k arduino mega. Vedene trojdrotovou linkou… zapojil som podla navodu 4k4 ohmovy rezistor. Vsetko fungovalo pokial som nezapojil posledny senzor ktory je na dialku 15metrov.
    Docital som sa ze staci namiesto odporu dat potenciometer a vyladit odpor… pomohlo… vsetko fungovalo
    No po case mi zacalo vyhadzovat senzory a vypisuje len nuly pokial nerestarujem arduino. Potom vsetko naskoci do povodneho stavu.
    Poradte mi prosim ako to zapojit? Neake vlastne napajanie? Alebo vcom to moze byt?

    #5338
    Zbyšek Voda
    Správce

    Dobrý den,
    to by mohl být i problém načasování. V tomto fóru: https://forum.arduino.cc/index.php?topic=20574.0 řeší podobný problém, který vyřešila právě změna časování v knihovně OneWire.cpp (je to příspěvek označený #5).

    #5340
    Aleš
    Účastník

    Já mám takovou zkušenost, s DS18B20 a phantomovým napájením. Obvod snese velmi zdeformované pulzy a pořád to chodí. Jen jedno nesnese a to zápornou polaritu. Ta ale vzniká odrazem na delším kabelu. Pomáhá následující úprava: do série s výstupním pinem MCU dát rezistor cca 50 ohmů, aby nebyla tak strmá sestupná hrana a na oba konce (u MCU i teploměru) dát schotkyho diodu, která svede záporné napětí.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.