Close

Zasílání emailu

Úvodní stránka Fórum Práce Nabídka práce Zasílání emailu

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Zbyšek Voda a poslední změna proběhla před 9 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2841
    JirkaHrdla
    Účastník

    Mám rozdělaný program, kde měřím teplotu a vlhkost z deseti vlhkoměrů DHT22. Zobrazuji si je na webu. Ale neumím ani dle žádného návodu (co jsme zatím našel) naprogramovat, aby mi program posílal při překročení vlhkosti emaily. Pomůže někdo? Díky

    #2872
    Aleš
    Účastník

    Díval jsem se na nějaké příklady odesílání emailu z Arduina, a všude používají nešifrované odesílání přes port 25, bez přihlašovacího jména a hesla. A takový SMTP server asi nenajdeš 🙁 Jedině že by sis ho vytvořil sám na nějaké lokální síti, do které bude připojeno i to Arduino, a nebude do ní přístup zvenku.
    Veškeré SMTP servery přístupné z internetu používají minimálně autorizaci pomocí jména a hesla, a potom ještě šífrování (TLS, SSL, atd.) a to zase asi nezvládne Arduino (nebo jsem to nikde nenašel).

    #2884
    Zbyšek Voda
    Správce

    Co mě tak narychlo napadá…

    Na Arduinu bude program, který se při překročení dané teploty na čidle pokusí připojit na adresu ve tvaru např.:

    www.server.cz/mail.php?cidlo=cislo_cidla&teplota=namerena_teplota

    Na dané adrese pak musí být soubor mail.php, který bude číst data z URL pomocí GET (to jsou ty údaje za otazníkem). Ty pak jen vezme a například pomocí funkce mail() je odešle.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.