Close

GARDUINOCZ

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11533
    GARDUINOCZ
    Účastník

    S tím čidlem máš asi pravdu. já tedy ty kontakty ještě výrazně pocínoval, ale tak uvidím jak dlouho vydrží v praxi a paralelně budu hledat jiný způsob řešení. Třeba ten, který zmiňuješ. Co se týká senzoru HC-SR04, tak zrovna dnes na něj budu psát krátký článek. Tedy bude prakticky připojen právě v sudu ve venkovním prostředí a uvidíme jakou bude mít životnost. Co jsem tak mrknul na netu, tak se dělají i vodotěsné. Tedy desku umístit do nějaké krabičky a nechat koukat jen vodotěsná čidla. Ale nejdříve otestuji ten HC-SR04.

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11528
    GARDUINOCZ
    Účastník

    Ahoj, tak paráda. Já mám zatím takovou menší terasu a ze začátku bych rád řešil pouze jeden okruh, kde bude u každé rostliny nastavitelná kapková závlaha. tedy můžu jí u některé rostliny přiškrtit a u některé pustit na plno podle velikosti květináče apod. Je mi ale jasné, že do budoucna to bude chtít minimálně dva okruhy. Pro menší květináče s bylinkami a pro velké truhlíky, které dokážou vypít i několik litrů denně. Dnes přidám na stránky projektu fotografie mé terasy a nějaké detaily jak bych to rád řešil. Mám výhodu v tom, že jsem tu na WIFI, tedy pro přenos na server využiji nějaký modul ESP8266. Rozhodně ale můžeme paralelně pracovat i na nějaké GSM variantě :). Doporučuji se zaregistrovat na stránkách projektu pro aktuální informace.

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11523
    GARDUINOCZ
    Účastník

    Představa prvního projektu je následující. Vytvořit automatický závlahový systém který bude zcela autonomní a připojený k internetu. Ráno a večer se spustí automatické zavlažování. Doba zavlažování však bude záviset na více parametrech. Například aktuální vlhkosti v referenčním květináči, kterou budeme měřit čidlem půdní vlhkosti, na předpovědi počasí, kterou si zkusíme vypočítat na základě změn atmosférického tlaku pomocí senzoru BMP180 a na dalších parametrech, které si do projektu přidáme. Rád bych měřil například výšku hladiny ve 300l sudu s vodou abych byl včas informovaný o nutnosti doplnit novou vodu. Můžeme přidat detektor srážek, teploty, vzdušné vlhkosti a všechny tyto hodnoty přenášet přes WIFI modul ESP8266 na server thingspeak. Možností je tedy skutečně noho a já budu moc rád, pokud v tom nebudu sám a s tvorbou mi někdo pomůže, poradí, nasměruje atd. Mějte bezva den a těším se na případnou spolupráci. Lukáš

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)