Close

jajinek

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Řízení kotle s akumulací #10661
    jajinek
    Účastník

    Nemám to zatím ve stadiu, které by se dalo jednoduše poslat. Princip spočívá v tom, že jedno nebo jen pár čidel má vždy na starosti pouze jedno Arduino (většinou Arduino ProMini). To pak odesílá nebo přijímá hodnoty. Tím se z každého čidla stává chytré zařízení, které je pak také možné testovat a komunikovat s ním. Koncepci hlavní automatiky teprve tvořím a modifikuju tak, aby dokázala zpracovat neomezený počet čidel i různých druhů čidel a všechny možné požadavky. Prostě modularita, která zabezpečí i rozvoj do budoucna. Odebrání, přidání nebo porucha čidla nesmí mít vliv na funkčnost!
    Až budu mít něco k prezentaci, tak pošlu. Celé okolí zatím obtěžuju aby mi dávali návrhy, co všechno by rádi doma kontrolovali. Inspirace je důležitá… -:)
    Jinak programování a připojování vstupů je velmi jednoduché, soudím dle dosavadních zkušeností z toho co mi zatím pokusně běží. Už jsem řešil i výměnu spalinového čidla u stávajícího kotle. Prostě odešlo (nikoli Arduino, ale přímo čidlo teploty) – dobrá zkušenost pro další vývoj kontroly poruch.

    odpověď na: Řízení kotle s akumulací #10659
    jajinek
    Účastník

    Momentálně pracuji na podobném projektu. Budu instalovat automat.kotel s aku nádržemi. Řídit ale hodlám i zbytek. Rekuperace, noční proud, hlídání domu, CO2, různé teploty po domě, vše bezdrátově. Vše řízené z počítače a omezeně i z malého zařízení s dotykovým displayem. Vše už se rýsuje. Založené to bude na Arduinu. Čidel už mám instalovaných několik a fungují ke spokojenosti zatím v testovacím provozu z počítače. Ladím… Kotel zatím nemám, ale aspoň připravuji automatiku. Pedpokládám modularitu, tvořím komplexní seznam čidel a zobrazovat se budou jen ta připojená. Aby bylo možné identifikovat případnou závadu, předpokládám využít několik arduin, která se budou vzájemně hlídat. Vždyť Arduino je tak laciné, tak proč jen jedno ?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)