Close

Milos K

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Ardunio nano a zobrazení LCD #5267
    Milos K
    Účastník

    Tak jsem přišel na problém.Je to v harvare arduinu. Nedostatečně tlačí napětí na výstupních pinech. Pokud ho vyměním za jiné které mám na jiném zařízení tak je vše v pořádku.A toto které chodí špatně se závada projevuje i na funkčním zařízení..Leda by šlo na výstupních portech ještě nastavit napětí.Pak by vše bylo v pořádku jak jsem psal o příspěvek výše.

    odpověď na: Ardunio nano a zobrazení LCD #5266
    Milos K
    Účastník

    Ahoj ano tady je odkaz. Komunikoval jsem i s autorem který mi obratem poslal data na verzi s LCD 16×2 protože tady je verze ny LCD 20×4.. http://k2jji.org/2014/09/18/arduino-base-cw-decoder/
    V tomto programu LCD je modře podsvícený ale píše černě. Pak jsem zkusil zkušební soft LCD kde sem nastavil lcd.begin(0, 0); a LCD začalo zobrazovat pěkně bíle. Tak že LCD je v pořádku..Jenom že teď bádám kde tady v tomto programe se nastavuje tento jas protože je tam lcd.begin(colums, rows); a to jak změním sice se to bíle rozsvítí ale některé znaky se ztratí. Dnes ještě napíši autorovi a popíšu mu situaci.

    odpověď na: Ardunio nano a zobrazení LCD #5262
    Milos K
    Účastník

    Tak jsem na to přišel. LCD je v pořádku. Vyměnil jsem v Arduinu program za jiný ketrý používám jinde.Přeletoval piny a LCD zobrazuje bíle tak jak má. Tak že v programu který je psán pro černé LCD musí být někde položka bud o intenzitě segmentu a nebo negativitě. Ale to fakt nevím kde a jak.

    odpověď na: Ardunio nano a zobrazení LCD #5261
    Milos K
    Účastník

    Taky jsem o tom přez noc přemýšlel že se tohle mohlo stát.. Pujde do reklamace. Dík moc za pomoc.

    odpověď na: Ardunio nano a zobrazení LCD #5258
    Milos K
    Účastník

    Je to podsvícený a bílým segmentem http://arduino-shop.cz/arduino-vystupni-periferie/836-arduino-display-modry-16×2-znaku.html Adruinu nano zapojený v D9 – D12. Potenciometr na kontrast zapojen a točením jen do černa segmentu a nebo nic. Znaky jinak zobrazuje ale taky černě. Je pravda že program byl psaný pro LCD http://k2jji.org/2014/09/18/arduino-base-cw-decoder/

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)