Close

taunt

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: IR ovladač #6851
    taunt
    Účastník

    Dobrý den,
    Kdysi jsem podobný případ rěšil ještě s klasickými obvody, ne s Ardem.
    Zkoušel jsem všechno možné, až jsem zjistil, že to vůbec nebylo v „překladači.
    Protože jsem neměl odstíněný koncový přijímač kódu od IR signálu výchozího ovladače, koncový přijímač zblbnul, protože se často překrýval signál z ovladače s „přeloženým“ signálem z „překladeče“. U IR je to docela problém. Zkus si najednou použít ovladač třeba od TV a SAT a uvidiš.

    odpověď na: Buzzer YL-44 obrácené hodnoty #5542
    taunt
    Účastník

    Dobrý den,
    jak říká klasik: „Tak je to spravne soudruzi, tak to ma byt“.
    viz tady
    s pozdravem taunt

    odpověď na: ESP 8266 #5128
    taunt
    Účastník

    Tak problém z velké části vyřešen. Gigabyte deska nestíhá napájet více USB portů, než asi dva flash disky. Flash firmvare po odpojení všech ostatních kabelů proběhl OK. Běžné AT příkazy, při kterých modul nenutím jít na wifi projdou v pořádku. Jakmile si sáhne na vysílač, tak se terminál kousne a USB porty přestanou komunikovat. Takže jdu řešit PC a neskutěčně nekvalitní nepájivé zkušební pole, které má takové přechodové odpory, že mu třívoltová logika dělá docela problémy.
    To Aleš: dík za odkaz na Vaše stránky, dobrá inspirace.

    odpověď na: ESP 8266 #5114
    taunt
    Účastník

    Tak já jsem asi úplně mimo.
    Ať použiju jakýkoli terminál, chová se to stejně. Jeden kus se většinou přihlásí na rychlosti 9600 a má fw 0.9.2.4. Dva další se většinou nepřihlásí korektně – jedou asi na 115200, někdy přitom pošlou jen několik zmatených znaků a pokud se jim povede něco smysluplnějsího, tak se jen dozvím že blabla thinker a failed místo ready. Ani nevypíšou fw. Jen jednou se jednomu z nich podařilo vypsat několik (docela dost) řádků, které dávali trochu smyslu, ale stejně skončil failed. Pokud se některému podaří přihlásit, tak potom vůbec nereaguje na AT, na všechny vrací přesné echo.
    Přitom všechny tři jedou na wifi, vysílají SSID a chovají se jako AP bez hesla.
    Při pokusu o flash všechny tři píšou : conecting… Failed to conect.
    Používám Převodník UART TTL – PL2303HX s třívoltovou logikou.
    Dnes už na to po několika hodinách pokusů z vysoka ….
    Uvidíme o víkendu, zkusím poslední možnost – vyměnit ten převodník. Sám na sebe ale jede bez problémů na všech rychlostech a terminálech.
    Už jsem prošel spoustu webů, dozvěděl se několik způsobů zapojení a flashování, ale nic z toho nepomohlo.

    odpověď na: ESP 8266 #5095
    taunt
    Účastník

    Dobrý den,
    já mám tyto moduly tři a ani jeden korektně nejde. Všechny tři se chovají stejně. Na wifi se na něj připojím jako na AP. Bohužel přes terminál ve win7(Termite) se při zapojení ohlásí asi správně(podle několika různých návodů na Netu), potom ale stále jen „echuje“ moje AT příkazy. Na žádný z nich nereaguje správně.
    Pokud máte někdo více zkušeností s tímto modulem, prosím o radu. Vygooglil jsem již mnoho návodů, ale žádný zatím nepomohl. Asi dělám nějakou chybu, kterou přehlížím, bohužel ji nemohu najít. Zapojení, zdá se, je správné, včetně převodu úrovně 5 na 3 V.
    Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)