Close

yeti

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Spínání čerpadla dle teploty vody #11348
    yeti
    Účastník

    OK, díky. Asi teda koupím něco hotovýho. Je to levnější a rychlejší řešení. Už vím co hledat, takže díky za radu.

    odpověď na: Spínání čerpadla dle teploty vody #11338
    yeti
    Účastník

    To vypadá dobře. Popravdě, kdyby existovala vyhovující hotová krabička za rozumnej peníz, tak ani neuvažuju, že se s tím budu drbat.
    Díval jsem se na ten termostat co jsi posílal a není mi jasné, jak to funguje. V popisu píšou jen o spínací teplotě. OK, chápu, že nastavím třeba 40stC – čerpadlo běží a teplota vody postupně klesá. A kdy se to čerpadlo vypne? Nebo je jen ten popis blbej a normálně se tam definují dvě teploty? Nebo to vůbec nechápu?

    Jinak já nepožaduji řešit úplně autonomní chování, různé chybové stavy, zaseknutí, výpadky apod. Já to vytáhnu ze šuplíku jen když přijedu a do odpoledne je voda v pohodě ohřátá :o)) Jen kolem toho nechci běhat a spínat to ručně.

    Pokud to budu bastlit sám, tak určitě nechci, aby mi to někdo zadarmo dělal od A do Z. Jen potřebuju poradit co a kde mám koupit, protože nemám praktické HW zkušenosti. Např. vím, že existuje relé ale už nevím, že je rozdíl spínací a rozpínací, má to nějaké charakteristiky atd. Teda teď už to vím. Ale snad mi rozumíš, co potřebuju.

    odpověď na: Spínání čerpadla dle teploty vody #11334
    yeti
    Účastník

    Děkuju za odpověď. Ano, mám v plánu začít s minimalizovanou verzí, nicméně nemám moc čas se vydávat slepými uličkami. Proto bych rád, kdyby mi někdo poradil konkrétní HW komponenty, které budu potřebovat.
    Např. nenašel jsem v e-shopu žádné relé. Musím koupit jinde, nebo se dívám špatně? Nebo dále regulace teploty vody – potřebuji nastavit teplotu při které se čerpadlo zapne a při které se vypne. Tyto teploty já dopředu neznám, takže by bylo dobré mít možnost tyto teploty jednoduše naladit dle situace. Tzn. buď nějaké dva potenciometry, nebo jeden potenciometr a tlačítko, kterým by se přepla funkce potenciometru na druhou teplotu. Hrát se s tím dá asi do aleluja, ale já bych potřeboval aby to fungovalo. Bude to na místě, kam se dostanu jednou týdně a nemám čas každý týden o víkendu zjišťovat, že budu potřebovat ještě to a tamto…
    Programování snad nebude problém, problém je koupit součástky, které potřebuji. V HW se moc nepohybuji a než bych všechno nastudoval, tak máme podzim…

    díky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)