Close

darira

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Kontroler pro ovládání akvária #11153
    darira
    Účastník

    Děkuji za odpověď. Asi začnu postupně. Nejdříve se zbavím nepájivého pole, které mám na odzkoušení a nahradím tišťákem. Pak přidám tu podmínku pro ověření dat. Pokud by ani to nefungovalo tak bych žádal o nová data jak píšeš. Nešlo mě do hlavy, že to tak blbne – arduino a PC komunikuje v pořádku. Asi za to může to nepájivé pole s převodníkem úrovní, rychlost je 9600. Z RX2/TX2 Arduino Mega na piny D1/D2 u NodeMCU (SoftwareSerial.h) lze použít i duplexní komunikaci?

    odpověď na: Kontroler pro ovládání akvária #11146
    darira
    Účastník

    Neporadil by prosím někdo, jak kontrolovat správné zaslání analogové hodnoty z Arduina do ESP (NodeMCU) přes sériovou linku? Posílat data z NodeMCU na Cayenne mě jde v pořádku. Když ale posílám hodnoty z Arduina do NodeMCU, velmi často se např údaj o teplotě 24,0 „rozpadne“ a Cayenne vypíše hodnotu jako 2 a pak 2,4 nebo jinou kombinaci naměřených čísel. Zřejmě jde o ztrátu nějakého bytu. Část kódu používám z http://www.arduino8.cz/lekce-35-arduino-komunikace-pres-rs485-az-na-vzdalenost-1200m/. Autor článku ke konci uvádí „dopsat tuto kontrolu pomoci funkce XOR a přidat jí do protokolu“. Pokud by se nějak podařilo zajistit odesílání „správných“ dat byl by tento projekt rozšířen o připojení k web přístupu na cayenne.mydevices.com s možností app pro android. Návod postupně dopíšu. Pomůže někdo?

    Attachments:
    odpověď na: Kontroler pro ovládání akvária #10898
    darira
    Účastník

    Jak píše ArduXPP, knihovny jsou v zipu. U novějších IDE vždy něco blblo, Time.h je lehce upravená kvůli překladu. Než s někým pořád řešit kde je problém, hodil jsem to tam komplet. Ceny, stačí kouknout na net (buď v CZ a zaplatíš ranec nebo ebay/Ali). Snad jen tišťáky – cca 280,-Kč hlavní deska, 216,-Kč deska pro LED. Cena je orientační, nechal jsem si je vyrobit v Pardubicich – PCB 1,5mm, 70um + stříbro + lak + vrtání. Určitě to někdo zvládne levněji. Jsem línej leptat doma. Mám teď ESP (NodeMCU) pro web přístup, ale nemůžu se k tomu nějak časově dostat. Zakládal jsem novou nádrž a dodělávám ještě osvětlení a kryt. Tak třeba časem sem dám něco dalšího. Ještě potřebuji okótovat rámeček pro LCD a dát do výroby na frézku.

    odpověď na: ESP8266 – Nefunguje spojení #10536
    darira
    Účastník

    Zdravím, cca 2 dny jsem zkoušel přehrát na ESP firmware 9.5.2 AT (díky Aleši za návod na xanadu). Napájení jsem měl z externího zdroje, stejný převodník PL2303HX i piny měli definované připojení na Vcc nebo GND podle návodu. Při nahrání firmware jsem se ale vždy zasekl (někdy na 9% nebo 54%, pokaždé jinak). Zkoušel jsem i kondenzátor mezi Vcc a GND podle nějakého jiného návodu. Mezi PC a převodníkem jsem používal cca 1m prodlužovací USB kabel. Po jeho odstranění proběhlo přehrání firmware v pořádku.Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít takový vliv na stabilitu přenosu. Třeba to někomu pomůže. Zatím mě ještě neodpovídá terminál BR@Y. Po zadání příkazu se v obou oknech zobrazí zadaný příkaz, žádný výpis OK nebo verze firmwaru. Asi mám něco špatně nastaveno.

    Edit: Ten USB kabel používám pro nahrávání do Arduina, vadný není

    odpověď na: Hradlo AND na 24V #10188
    darira
    Účastník

    Děkuji, pěkný článek. Pročtu a uvidím co z toho zvládnu použít. Ano, logika je 24V vs 0V.

    odpověď na: Hradlo AND na 24V #10177
    darira
    Účastník

    Ptal jsem se na hradlo, protože potřebuji spínat v cyklu 75* za minutu cca 16 hodin denně. Při takové frekvenci spínání nerad používám mechanické relé (SSR jsem v takové zátěži nezkoušel)…

    Jediné co mě napadlo použít standardní hradlo + převod úrovní z 24V na 5V a zase zpět, nevím jestli tam bude docházet k nějakému zpoždění.

    odpověď na: Hydroponický skleník #10076
    darira
    Účastník

    magic:
    Nevím jestli to bylo na mě. Když tak napiš na darira@seznam.cz. Je to nepoužívaný email, pošlu ti ale kontakt na FB.
    mamterada:
    Odkaz na stažení ti přepošlu na mail jak se k tomu dostanu. Sem ho zatím nechci dávat, je to rozpracovaný.

    odpověď na: Hydroponický skleník #10071
    darira
    Účastník

    Je možný to „roztrhat“ na přehlednější bloky. Jedna z prvních věcí co jsem udělal. Ten zákládní program je na jednom listě a to je mazec.

    Attachments:
    odpověď na: Hydroponický skleník #10067
    darira
    Účastník

    magic + mamterada:

    Ahoj, vykradl jsem projekty co se dají sehnat na netu. Základ je v iAqua.
    http://www.plantedtank.net/forums/20-diy/677265-iaqua-my-touch-interface-aquarium-controller-arduino.html

    V základu je pomalé načítání raw grafiky, atd. Tak jsem upravoval tento kód. Je to určené pro akvárium, ale snad Vám to pomůže. Nemusíte řešit projekt úplně od nuly. Já jsem na tom pochopil dost věcí, které bych sám asi nedal. O víkendu se k tomu snad dostanu, tak ti pošlu kód a knihovny (pokud budeš chtít můžu i návrh tištáku pro zapojení). Už mě nebavilo to třetímu známému vysvětlovat co má jak zapojit, tak jsem začal psát postup (příloha).
    http://leteckaposta.cz/812799333

    odpověď na: Hydroponický skleník #10020
    darira
    Účastník

    Pokud by jsi chtěl takový „základ“, který zvládá 3,2″LCD s dotykovým ovládáním, RTC, 2x měření teploty přes DS18B20 (lze rozšířit), DHT22 (vlhkost + teplota), ovládání 10x relé (některé jsou ovládány dle nastaveného času), výstup na PWM modul PCA9685, tranzistorové ovládání 0-12V (2x ventilace, 2x 12V motorky pro dávkování hnojiva) můžu se podělit. Nějak to pomalu pořád upravuji, jak je čas. Ještě to pořád není u konce. Taky tomu moc nerozumím, jsem taky laik. Ph sondu jsem zprovozňoval nedávno. Použil jsem
    http://arduino-shop.cz/arduino-vstupni-periferie/1250-tekute-ph-hodnota-detekce-detekovat-senzor-modul-monitorovani-ovladani-pro-arduino-1459105294.html
    (samozřejmě ze zahraničí za jiné peníze). Zatím je problém se stabilitou měření, mám připravený kelmanův softvarový filtr pro „vyčištění“ signálu. Je to pro jinou aplikaci, ale stačí si přepsat texty a vytvořit novou grafiku a je to použitelný určitě i pro skleník (s úpravou nějakých podmínek atd, musel by jsi to předělat). Pro MEGU 2560 mám vytvořený shield, aby to nebylo v univerzálním nepájivém poli. Ten web se mě bohužel zatím nepodařilo rozjet s knihovnami které používám. Samostatně mě to jelo. Takže s webem bych potřeboval pomoct.

    odpověď na: Arduino due a micro SD #9341
    darira
    Účastník

    Zkontroluj zda používaná knihovna pro SD podporuje DUE. Měl jsem použitou knihovnu UTFT_tinyFAT a ta DUE nepodporuje. Zapojení a funkčnost modulu bych ověřil na MEGA.

    Nepoužívá se pro SS pin 4, 10 a 53 (? aspoň u MEGY to je 53 pokud se nepletu)

    odpověď na: Plochy kabel + konektory #9337
    darira
    Účastník

    Ten header jsem si taky napájel. U namáhaných kabelů, se kterými se častěji hýbalo mě to na některých pinech odpadlo. Radím to po napájení zapatlat tavným lepidlem a přes to dát smršťovačku. Ten nacvakávací konektror je lepší, bohužel se dá sehnat jen s omezenými počty pinů (2×18 jsem zatím nesehnal). Pro LCD je ten 2×20 super a lze nasadit i na MEGU (krajní piny na každé straně budou přesahovat).

    Attachments:
    odpověď na: Nezname zarizeni USB – Arduino UNO (china) #9298
    darira
    Účastník

    Nemá to UNO náhodou USB převodník s čipem CH340? Pokud ano, musíš stáhnout driver pro tento převodník. Jo a myslím že neumí komunikovat přes USB 3.0.

    Attachments:
    odpověď na: Ovládání klimatizace #9076
    darira
    Účastník
    odpověď na: Ground a tft lcd obrazovka #9065
    darira
    Účastník

    Nebo si udělej plošňák – takový mezi shield. Z jedné strany patice samce na které nasuneš arduino. Na plošným spoji si vyvedeš co potřebuješ, pro vývod senzorů mám šroubovací patice. Ze spodní strany dáš patice samice na které zasuneš shield pro LCD nebo co tam máš (já tam mám RTC + LCD shield od Elecfreaks). Po otevření krabice je arduino dobře přístupné, můžeš kdykoliv vytáhnout a nahradit jinou deskou.

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)