Close

Dreamer

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • Dreamer
    Účastník

    Má jít o ovládání relé s cívkou na 12V? Nebylo by lepší použít reléový modul přímo k Arduinu? Pokud ne jaké proudy u těch 12V a jakou frekvenci je třeba spínat?

    odpověď na: Deska s STM32 #11679
    Dreamer
    Účastník

    Podělíš se o zkušenosti? Board mám taky ale zkoumání jsem zatím odložil až bude víc času. Jde integrovat do Arduino IDE? Jaké ovladače použít?

    odpověď na: Dálkové ovládání ventilů #11475
    Dreamer
    Účastník

    Na 20 m když jsou tam ohyby? Tak do toho bych se nepouštěl. Jasně že to není ideální řešení ale přijde mi nejjednoduší. A o přesnost až tolik nejde. Když se proměří kolik z toho leze na konci a patřičně se stanoví rozhodovací úrovně tak by to podle mě mohlo celkem spolehlivě chodit. Samozřejmě jestli ten kabel za něco stojí. Kdyby byl zateklej nebo někde nakopnutej tak se bude chovat pokaždý jinak a pomohla by jedině výměna nebo ho použít jen jako silovej a přenos logiky řešit bezdrátově. No a cpát arduino všude kde to jen trochu jde o tom tohle fórum přeci je ne? 🙂

    odpověď na: Dálkové ovládání ventilů #11457
    Dreamer
    Účastník

    No a já jsem popsal způsob jak co nejjednodušeji ovládat jedním vodičem nezávisle dva ventily. Když dva vodiče použiješ na napájení tak zbydou tři, tedy můžeš popsaným způsobem nezávisle ovládat 6 ventilů. Nic jednotušího mě už nenapadá. Reléový modul bude potřeba ale sám o sobě je k ničemu.

    odpověď na: Dálkové ovládání ventilů #11419
    Dreamer
    Účastník

    Možností je spousta ale na I2C rovnoou zapomeň. To je sběrnice na propojení modulů v jednom celku ne na komunikaci na desítky metrů. Co třeba 2 vodiče použít na napájení, tři zbudou na logiku. Na straně vysílací do nich pouštět přes analog output napěti 0 – 1,7 – 3,4 – 5V máš obsloužený dva ventily. Na přijímací straně vhodně zatížit aby dekódování neovlivňovalo rušení a podle naměřeného napětí na analog input ovládat ventily. 0 – oba vypnuté, 1,7 -1 ventil zapnutý, 3,4 druhý zapnutý, 5V oba.

    odpověď na: Bluetooth komunikácia #10998
    Dreamer
    Účastník

    To nechápu a asi nejsem sám. Jako že když dáš v telefonu třeba povel k jízdě vpřed tak aplikace pošle pokaždé jiný kód? Jakou aplikaci v telefonu používáš? A chtělo by to alespoň část kódu který má povely vyhodnocovat sem dát.

    odpověď na: Motor Driver H-Bridge PWM #10581
    Dreamer
    Účastník

    Tak máš asi pravdu, bude to pro jeden motor, popletlo mě že v názvu uvádějí Stepper motor driver. Myslel jsem že to bude něco podobného jako L298 jenom s větším výkonem. Ale moc tě nepotěším, projdi diskusi na: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=17&t=8762
    Tam uvádějí že použitý chip má špičkový proud 1,2A to na motorek ze stěračů nebude.

    odpověď na: Motor Driver H-Bridge PWM #10576
    Dreamer
    Účastník

    Ten driver je pro dva DC motory nebo 1 krokový. R_IS a L_IS bude pro změnu smeru otáčení, R_EN a L_EN povoluješ nebo zakazuješ chod příslušného motoru. Pro chod jednoho motoru tedy potřebuješ 2x dig. výstup a jeden PWM na Arduinu. Na dva motorky ze stěračů se mi zdá ten driver ale slabý ale to je možná jen moje doměnka. Každopádně 45A čínských není 45A českých, počítej tak se třetinovým odběrem max.

    odpověď na: Připojení k wifi #10573
    Dreamer
    Účastník

    V prvé řadě zkuste zjistit jestli tedy vůbec je v modulu firmware který bude odpovídat na AT příkazy. Na to by byl ideální ten převodník jak jsem psal výše. Ale možná bude nejjednoduší z UNO vyndat vlastní ATmegu a používat jej na místo převodníku. Propojit 3,3V, GND a TX na TX, RX na RX – v tomto případě ne křížem. V IDE spustit serial monitor a na různých rychlostech zkusit pomocí AT jestli modul vůbec komunikuje komunikuje. Ale jinak je to v podstatě takové drbání levou rukou za pravým uchem. ESP8266 má v sobě výkonější chip než UNO a přijde mi jednoduší programovat přímo ESP než řešit ještě komunikaci s UNO. Dá se programovat přímo z IDE. Pro první pokusy by asi byl lepší třeba WEMOS D1 mini. Jde připojit přímo k USB portu.

    odpověď na: Připojení k wifi #10571
    Dreamer
    Účastník

    A jaké máte zkušenosti? Používáte Arduino IDE? Používáte nějakou desku Arduino? Pro začátek by se ještě určitě hodil převodník třeba tento:
    http://www.ebay.com/itm/FT232RL-3-3V-5-5V-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Adapter-Module-for-Arduino-Mini-Port-/381374421597?hash=item58cbafda5d:g:jk8AAOSwrklVMjIp
    Moduly je možné poučívat ve dvou režimech.
    1 – samostatný modul s vlastním vytvořeným programem
    2 – ve spojení s Arduinem ovládat modul AT příkazy.
    (Jsou i další možnosti (LUA) ale s těmi jsem se nezabýval a pro začátek určitě nejsou nejvhodnější). Koukněte také do jiných vláken kde se probíral ESP8266.

    Dreamer
    Účastník

    No jestli myslíš ten problém popisovaný: 22.1.2017 (13:16) tak to IDE říká že nemůže komunikovat s UNO – tedy nemůže do něj nahrát program. Jak jsem psal výše nejspíš je to tím že jsou piny shieldu TX a RX propojeny s piny UNO. Pokud tomu tak je tak je to trochu nešťastné řešení. Konkrétně ale asi líp poradit nedokážu, tenhle konkrétní shield nemám a asi ani nikdo kdo se pokoušel ti odpovídat. Co konkrétně potřebuješ řešit? Možná by bylo lepší objednat třeba NodeMCU D1 mini. To se dá připojit přímo a programovat bez UNO a je tady určitě daleko známější.

    Dreamer
    Účastník

    Arduino UNO nemá TX a RX vyvedené dvakrát. Pouze je má na desce připojeny na převodník a přes tyto piny se nahrává program. Po nahrání programu jsou volně přístupné ale většinou se nepoužívají právě proto že je používá převodník při nahrávání programu. Pravděpodobně je tedy používá ke komunikaci i tvůj WiFi shield. Pro nahrání programu jej tedy musíš sundat, po nahrání zase nasadit (Samozřejmě s odpojeným napájením).

    odpověď na: ESP 8266 #10026
    Dreamer
    Účastník

    Tak už si můžu odpovědět sám. Firmware mi šel bez problémů nahrát tímto:
    https://github.com/nodemcu/nodemcu-flasher/blob/master/Win64/Release/ESP8266Flasher.exe
    Dvě verze flasheru které jsem zkoušel před tím pravděpodobně pod W-10/64 nefungují.
    Modul už teď normálně po sériové lince komunikuje, pravděpodobně tam byl nějaký podivný firmware který komunikaci blokoval.

    odpověď na: ESP 8266 #10016
    Dreamer
    Účastník

    Mám problém s nahráním firmware a už si nevím rady. Objednal jsem Wemos D1 mini, sketch z Arduina mi jde nahrát normálně a i funguje. Zkoušel jsem blikání LED – OK, teď zkouším z příkladů AdvancedWebServer, také funguje ale na COM port by měl vypisovat třeba IP kdo se připojil a to nedělá. Nejde mi nahrát firmware, na AT příkazy modul neodpovídá (zkoušel jsem i doporučovaný Br@y terminál) Při pokusu o nahrání firmware hlásí connecting …. a po chvíli Failed to connect. Už si nevím rady, port používám správný, jinak by nešel ani v Arduinu nahrát sketch, před pokusem o nahrání Arduino IDE ukončím aby port nezůstal otevřený ale nejde to stejně. Zkouším nahrát verzi 0.9.5.2 zde doporučovanou. Netuší někdo co dělám špatně?
    Děkuji.

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)