Close

Jarda_1

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11961
    Jarda_1
    Účastník

    mám to doplněné ještě zářivkovou trubici pro rostliny „Flora“
    ale dík za radu, příští sezonu přidám

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11953
    Jarda_1
    Účastník

    používám LED – 10W
    http://www.ebay.com/itm/100W-50W-30W-20W-10W-3W-380NM-840NM-Full-Spectrum-High-Power-LED-Chip-Grow-Light-/321831784996?var=510765932395
    foto z ledna

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11939
    Jarda_1
    Účastník

    growduino.cz – dobrý, ani ceny nejsou přemrštěné.
    Asi jak to máš, ty to je nejjednodužší, ale chilli papričkám vadí přilití což se se může stát pokud bude chladno a zataženo, můj cíl je dávkovat vodu na základě vlhkosti půdy. Ledky také využívám než dám sazeničky ven.

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11534
    Jarda_1
    Účastník

    Pro inspiraci moje sondy, nerezový drát průměr 2mm (koupené v cyklo prodejně – dráty do výpletu kola, 1ks délky 290mm za 3Kč). Držák a krytka vytištěné na 3D tiskárně, kablík/dvoulinka na dráty přiletován, jde to blbě ale jde to.

    Attachments:
    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11530
    Jarda_1
    Účastník

    Původně jsem to také tak chtěl řešit, ale mám několik odrůd a každá rostlinka je jinak velká takže mají naprosto rozdílný požadavek na množství vody. Naštěstí jich mám pouze 8 – 10 tak to snad zvládnu zalévat samostatně. Jsem ve fázi pokusů s různými čerpadélky a elektromagnetickými ventily.
    Ke snímání vlhkosti je určitě nepoužitelné čidlo které máš na stránkách, poměrně rychle zkoroduje a asi je zbytečný i ten modul YL-38. Chce to použít nerezové sondy a dají se připojit přímo na vstup Arduina a pouštět na ně napětí jen při měření.
    Docela by mě zajímalo, zda modul HC-SR04 vydrží venku ve venkovním prostředí v sudu nad vodou delší dobu, měří docela dobře, ale nevěřím že vydrží celou sezonu. A vodotěsný modul je použitelný až asi od 60cm.

    odpověď na: GARDUINO.CZ = GARDENING + ARDUINO #11527
    Jarda_1
    Účastník

    Ahoj, rád se přidám, vyřešit automatickou závlahu mám v plánu asi už rok a pořád to nějak vázne. Na balkoně mám chilli a tam mám v plánu měřit každou rostlinu zvlášť a i závlahu ovládat jednotlivě ke každému květináči.
    Na zahradě zvlášť ovládat závlahu ve foliáku a venku jednotlivé záhony. Bohužel nemám tam možnost připojit přes WiFi takže připadá pouze GSM.
    Jarda

    odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6259
    Jarda_1
    Účastník

    ano, ceny jsou super a výběr velký, celý pásek lze spínat bez problémů jedním tranzistorem

    odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6255
    Jarda_1
    Účastník

    Zapojení
    (oba odpory lze vynechat)

    Attachments:
    odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6254
    Jarda_1
    Účastník

    To: posjirka
    já bych tento tranzistor nepoužil a když tak s předřadným tranzistorem, cena bude menší než uvedený chladič který nebude potřeba a ušetří se i místo na desce.
    Určitě bych takové experimenty nedoporučoval začátečníkům, tranzistor nebude plně otevřen, bude se zbytečně hřát.
    A nevidím žádný důvod proč nevěnovat pozornost správnému výběru tranzistoru (označení : Logic-Level Gate Drive). Z dostupných s velkou rezervou např: IRL3803, v GME za 40,-Kč

    odpověď na: Osvětlení akvaria Led pásky #6243
    Jarda_1
    Účastník

    ale pozor na výběr Mosfetu, obvzláště při zapojení dle schématu z předchozího příspěvku, Mosfet potřebuje k plnému otevření a k tomu nízkému odporu nějaké napětí na Gate, toto napětí lze vyčíst z datasheetu příslušného tranzistoru, a většinou hodnoty bývájí udávány při napětí na Gate kolem 10V. Z výstupu PWM u Arduina bude maximálně 5V a dle uvedeného schématu ho navíc snížíte napěťovým děličem, takže důsledně vybrat Mosfet nebo zapojení upravit.

    odpověď na: Měření záporných hodnot #2675
    Jarda_1
    Účastník

    Jo, dík už jsem našel a objednal senzor s ACS712 do 20A. Rozlišení asi nebude potřeba dle popisu by měla být nula posunuta a výstup při 0 A be měl být 2,5V, při záporných proudech se bude snižovat o 100mV na A a při kladných zvyšovat takže měření by mělo být bez problému.
    Nevím pro proč se schema nezobrazuje, odkaz byl OK.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)